
FAQ
-
Du bliver medlem af foreningen ved at købe en af foreningens andelsboliger. Vores forening er meget eftertragtet, og generelt bliver folk boende i lang tid. Dog kommer der hyppigt lejligheder til salg, som først udbydes til foreninges ventelister, hvorefter de sættes til salg for alle eksterne.
-
Der er ikke frit salg i foreningen, da vedtægtens bestemmelser definerer, at personer på foreningens ventelister har forrang til at erhverve andelen, der er til salg.
Du kan læse mere om foreningens ventelister her.
-
Vi har lavet en udførlig trin-for-trin guide til, hvad du skal gøre, hvis du ønsker at lave en større renovering af f.eks. dit køkken eller badeværelse.
Guiden hjælper dig med at overholde regler og sikre en problemfri proces. Følger du denne guide, er du godt klædt på til en sikker og lovlig renovering!
-
Vi har i samarbejde med vores ejendomsadministrator SWE lavet en udførlig beskrivelse af salgsprocessen.
Den kan du se og læse mere om her.
-
Det er ikke tilladt at lave kortvarig udleje af sin andelsbolig, f.eks. via AirBNB, da der er bopælspligt i foreningen. Det er brud på vedtægterne og kan føre til eksklusion.
Du kan dog godt lave en langvarig fremleje af din andelsbolig, såfremt du har boet i boligen i normalt mindst et halvt år og har fået tilladelse af bestyrelsen. Tilladelse kan kun gives, når andelshaveren er midlertidigt fraværende på grund af sygdom, institutionsanbringelse, forretningsrejse, studieophold, ferieophold, militærtjeneste, midlertidig forflyttelse eller lignende for en begrænset periode, på normalt højest 2 år.
Hvis en andelshaver har haft sin andelsbolig fremlejet, skal andelshaveren bebo boligen minimum 1 år, før ny fremleje kan godkendes.
Bestyrelsen skal godkende fremlejetageren og betingelserne for fremlejemålet, men er ikke ansvarlig for at lejelovgivningen, herunder reglerne om lejens fastsættelse, overholdes.
-
-
Ja, der er regler for husdyrhold i vores forening. Dem kan du læse mere om her.
-
Hvis en beboer oplever problemer, som ikke kan løses internt, skal klagen sendes til bestyrelsen.
Bestyrelsen vil herefter drøfte og håndtere klagen, og afhængig af alvoren kan der blive sendt en påtale eller, i værste fald, indledt en eksklusionssag. Beslutningen vil blive truffet ud fra klagens omfang og karakter.
Du kan sende klage her.
-
Affaldshåndteringen i foreningen følger Københavns Kommunes retningslinjer for affaldssortering. Beboerne er ansvarlige for at sortere deres affald korrekt i de respektive beholdere, som er opsat i foreningen.
Københavns Kommune kræver, at affald sorteres i følgende kategorier:
Restaffald (f.eks. plastemballage, madrester, støvsugerposer)
Papir (f.eks. aviser, magasiner, papir og papemballage)
Plast (f.eks. plastflasker, plastposer og plastemballager)
Glas (f.eks. glasflasker og glasbeholdere)
Bioaffald (f.eks. madrester, frugt- og grøntsagsaffald)
Farligt affald (f.eks. maling, batterier, el-udstyr)
Foreningen har sørget for passende affaldsbeholdere til de forskellige affaldstyper. Det er vigtigt, at alle beboere følger affaldssorteringskravene for at sikre korrekt bortskaffelse af affald og minimere miljøpåvirkningen.
For større genstande eller specielt affald, som ikke kan kasseres i de almindelige beholdere, skal beboerne bruge de oplyste opsamlingssteder eller bestille afhentning gennem Københavns Kommune.
Husk at holde områderne omkring affaldsbeholderne rene og kun lægge affald i de relevante beholdere.
Hvis du er i tvivl om, hvordan noget skal sorteres, klik her.
-
For at deltage i foreningens generalforsamling skal du være andelshaver. Alle andelshavere modtager en indkaldelse senest 14 dage før afholdelsen af både den ordinære og eventuelle ekstraordinære generalforsamlinger.
-
Ejendommen er en gammel bygning fra 1937, og der foretages løbende vedligeholdelse. Foreningen har en vedligeholdelsesplan, som udarbejdes efter behov og er gældende i maksimalt 10 år. Denne plan indeholder information om nødvendigt vedligehold og renoveringer. Eventuelle forbedringer, der ikke er en del af det planlagte vedligehold, men som er nye tiltag, skal præsenteres på generalforsamlingen og vedtages af beboerne, før arbejdet kan påbegyndes.
For nylig er døre og vinduer blevet skiftet, og det næste store projekt er udskiftning af taget, som forventes at finde sted inden for de næste fem år.
Når vores nyeste vedligeholdelsesplan er udarbejdet, vil den være tilgængelig til download som pdf under foreningens dokumenter.
Derudover er bestyrelsen i gang med at få implementeret en digital vedligeholdelsesplan via Plando, som løbende opdateres efter der er foretaget vedligehold, renoveringer og forbedringer. Dette er under udarbejdelse.