HUSORDEN

I ALFABETISK ORDEN

AFFALD

Alt affald skal af hygiejniske grunde være omhyggeligt indpakket, før det kastes i affaldscontainerne.

Af miljømæssige årsager skal affaldet sorteres. Der er i gården opstillet containere til papir, pap, hårdt plast, metal, elektronik og glas, og der forefindes storskraldsrum. Papkasser skal slås sammen eller rives i stykker inden de lægges i containeren. Og det er kun pap, der skal i papcontainerne.

Storskrald skal placeres inde i storskraldrummet på Kirkegårdsvej og lige uden for storskraldrummet på Sofie Brahes Alle. Der må ikke lægges køkkenaffald i storskraldrummet.

Det pålægges beboeren selv at bortskaffe miljøaffald og byggeaffald, samt malerrester mv., som skal afleveres på kommunens genbrugsplads eller ved miljøbilen. Denne type affald er ikke omfattet af vores ordinære renovationsaftale. Såfremt dette ikke sker, vil beboeren blive pålagt at betale de øgede omkostninger, det vil medføre for foreningen.

Af hensyn til brandfare må der ikke anbringes nogen former for affald eller andet i uaflåste loft-/kælderrum eller i kældergangen. Heller ikke på trapperne, på loftet eller i gårdene må der kastes affald. Kasserede møbler og andet inventar skal anbringes ved storskraldsrummet.

AKUT SKADE

ANTENNEANLÆG

Ejendommen er forsynet med SundbyNet kabel-TV og internet.
Al henvendelse omkring dette, skal ske til administrator Sundbynet.

Se i øvrigt punktet Private installationer.

BADEVÆRELSER

Badeværelser skal iflg. vådrumsregulativet vedligeholdes på en sådan måde, at der ikke kan ske vandindtrængning i de eksisterende vægge, gulve og lofter.

Vedligeholdelse og reparation afholdes for lejere af konto for indvendig vedligeholdelse.

Andelshavere har iflg. vedtægterne pligt til at selv at sørge for vedligeholdelse.

Se endvidere punktet Forbedring af lejligheder

BARNEVOGNE

  • Barnevogne må ikke hensættes i opgange, porte eller kældergange.

  • Barnevogne skal anbringes i barnevognsrum i gården eller i kældrene.

  • Barnevogne og lign. må ikke sammenkædes med gitternedgange til kælderen eller nedløbsrør.

BEBOERLOKALE

BØRN OG LEG

Børn gives de videst mulige rammer for udfoldelse, men hensynet til sikkerheden og det gode klima beboerne imellem nødvendiggør dog visse retningslinjer. Lad ikke børnene lege eller opholde sig på trapper, i kælderen, storskraldsrummene eller andre steder, hvor det kan være farligt eller til væsentlig gene for andre beboere.

Boldspil er ikke tilladt op ad ejendommens facade, og der skal tages hensyn til stuelejlighedernes vinduer. Det er ligeledes heller ikke tilladt at tegne eller male på ejendommens træ- og murværk.

CYKLER

  • Cykler må ikke hensættes i opgange, porte eller kældergange.

  • Cykler anbringes i cykelstativerne på gaden, i gården eller i de særligt indrettede områder i kælderen.

  • Cykler, cykelanhængere og lign. må ikke sammenkædes med gitternedgange til kælderen eller nedløbsrør.

EL- OG GASINSTALLATIONER

Husk ved fraflytning at give el-selskabet besked herom, ligesom den nyindflyttede beboer skal tilmelde sig på adressen. Husk at opgive installationsnummer.

I alle ledige lejligheder bliver der opsat HPFI-relæ for nyindflytteres regning, såfremt det ikke i forvejen forefindes.

FODRING AF DYR

Fodring af fugle og andre dyr på ejendommens område er af hensyn til rottefare ikke tilladt.

FORBEDRING AF LEJLIGHEDER

Ved større ombygninger (f.eks. ændring eller flytning af vægge, bad eller lign.) skal man have en godkendelse fra foreningens bestyrelse, samt en byggetilladelse fra Københavns kommune inden opstart af renovering. Anmeldelser og tilladelser skal foreligge, inden man påbegynder sit arbejde og evt. krav i tilladelsen skal overholdes. Det kan f.eks. være krav om statiske beregninger mv.

Der skal i denne henseende henledes opmærksomhed specielt på vedtægternes § 10. Lovgivningen og anvisningerne inden for byggeri skal følges og overholdes, og vi henviser i den forbindelse bl.a. til:

  • Byggeloven

  • Bygningsreglementet

  • Normer (DS) og Anvisninger (SBI + By og Byg)

  • Fabrikantens anvisninger

Det er vigtigt at sætte sig ind i reglerne inden, man påbegynder en ombygning.

FORSIKRING

Ejendommen er hus- og grundejerforsikret, hvilket blandt andet betyder, at vandskade på bygningen som regel dækkes. Yderligere er ejendommen brandforsikret mod skade på bygningen, ligesom vi også har en glas- og kummeforsikring.

Beboernes indbo i lejlighed samt lofts- og kælderrum omfattes ikke af foreningens forsikring, men dækkes af egen indboforsikring.

FYRVÆRKERI

Fyrværkeri må ikke antændes i gård, port, kældergang, på trapperne eller fra altanerne.

GRILL

Det er tilladt at benytte grill i gården under forudsætning af, at der efterfølgende ryddes op.

Der må på altaner kun bruges gas- eller el-grill. Grilning på altanerne skal foregå under størst mulig hensyntagen til ejendommens øvrige beboere, hvorfor det ikke er tilladt at ryge madvarer og lignende på altanen.

KÆLDER-/LOFTRUM

MOTORKØRETØJER

Parkering og kørsel med motorkøretøjer (knallerter og motorcykler) i gården er ikke tilladt. Handicapknallerter er undtaget herfor.

Henstillen/opbevaring af motorkøretøjer i kældergange og kælderrum er ligeså ikke tilladt.

MUSIK

Benyttelse af TV, radio, lydafspillere samt musikinstrumenter skal ALTID ske med hensyntagen til de øvrige beboere. I aftentimerne og senest kl. 21.00 bør man vise særligt hensyn til naboer ved at skrue ned for volumen, sådan at man ikke forstyrrer andre beboeres ønske om nattero.

Ved fester og lignende bør man i forvejen ved opslag advisere omkringboende, og stadig huske at tage almindeligt hensyn og holde vinduer og døre lukkede samt skrue ned for volumen af musikken kl. 22.00 på hverdage og kl. 24.00 i weekenden.

Professionel udøvelse af musik er ikke tilladt.

Se endvidere punktet Støjende naboer.

NØGLER OG NØGLEBRIKKER

OPGANGE OG OPSLAGSTAVLER

Henstillen af cykler, fodtøj, affald, planter og andet på trappen er ifølge brandvedtægten ikke tilladt. Husk at der er tale om flugtveje i tilfælde af brand.

Effekter, der henstilles på trappen, vil blive fjernet uden yderligere varsel.

I hver opgang er der en opslagstavle. Du bør i egen interesse holde dig orienteret om ejendommens eller opgangens opslag. Vigtige meddelelser fra bestyrelsen eller vicevært bedes venligst ikke fjernet af beboerne.

Hvis du selv har meddelelser til omkringboende, kan du sætte et opslag på tavlen. Vær dog venlig at fjerne dette igen, når det igen er uaktuelt.

OPRYDNING

Med jævne mellemrum gennemføres oprydning på ejendommens areal, herunder bl.a. cykeloprydning på gaden. Der vil i god tid forinden blive annonceret dato for en sådan oprydning, hvor genstande, der bærer tydelige spor af ikke at have været anvendt længe, vil blive fjernet.

PORTE

Portene skal altid være aflåst for at forebygge indbrud, hærværk og lignende.

Portarealet må ikke blokeres med barnevogne, cykler, legetøj, motorcykler, knallerter, storskrald m.v., da porten er en brandvej.

PRIVATE INSTALLATIONER

ANTENNER OG PARABOLER

Opsætning af private radio- eller TV-antenner for modtagelse eller sending er forbudt uden for private rum inklusive altaner.

Se i øvrigt punktet Antenneanlæg.

MASKINER

Installation af private vaskemaskiner og/eller opvaskemaskiner må kun udføres af en autoriseret VVS-installatør.

Vaskemaskiner, tørretumblere og andre støjende maskiner må ikke benyttes mellem kl. 22.00 og kl. 07.00.

RYGNING

Der er rygeforbud på fælles indendørsarealer, herunder trappeopgange, lofter og kældre.

SKADER OG VEDLIGEHOLDELSE

Beboere har pligt til omgående at melde skader i lejligheder eller på ejendommen og dens installationer til bestyrelsen.

Fejl eller uorden ved installationer til vand, el, varme og afløb skal omgående meldes til bestyrelsen.

Lejlighedens indehaver/lejer er pligtig til at vedligeholde cisterner, blandingsbatterier og lignende.

STØJ

Vaskemaskiner og andre tekniske hjælpemidler skal installeres, så de ikke ved støj eller på anden måde er til gene for andre beboere.

Mange beboere er efterhånden blevet mere og mere ”gør-det-selv-mennesker”, og det vil derfor ofte være nødvendigt, at skulle benytte weekender og fridage til at sætte lejlighederne i stand. Det samme gælder også ved indflytning. Det er rart, at så mange er interesserede i at sætte deres lejligheder pænt i stand, men selvfølgelig bør man benytte diverse maskiner med hensyntagen til omkringboende.

Det vil i forbindelse med istandsættelse af ens lejlighed ofte være en god idé at benytte opslagstavlen til at advisere naboerne, og det vil ”fremme forståelsen” for støjgenerne.

Brug af boremaskine og andet støjende værktøj er tilladt i nedenstående tidsrum:

  • Hverdage: kl. 09.00 - kl. 19.00

  • Lørdage: kl. 10.00 - kl. 16.00

  • Søndage: kl. 10.00 - kl. 12.00

Se i øvrigt punkterne Musik, Private Installationer og Støjende naboer.

STØJENDE NABOER

Føler man sig generet af sine medbeboere, henstilles det, at man henvender sig personligt til vedkommende, inden man skriftligt retter henvendelse til bestyrelsen.

Se i øvrigt punkterne Musik, Private Installationer og Støj.

TOILETTER OG AFLØB

Afløb i lejlighederne skal holdes rensede, således at oversvømmelser undgås. I toiletterne må kun anvendes toiletpapir. Ting som kan tilstoppe f.eks. engangsbleer, bind og lignende må ikke kastes i toilettet.

Se i øvrigt punktet Vand.

TØRRERUM

Tøj må hænge i tørrerummene i tre døgn, så der er plads til de næste, der skal benytte tørrerummet. Overholdes tørretiden ikke, vil en eventuel lås blive klippet.

VAND

Vand er en dyr ressource, som skal bruges med omtanke. Husk derfor at meddele bestyrelsen, hvis du eller en nabo har toilet(ter) og/eller vandhane(r), der løber, eller utætheder i f.eks. cisterner.

Andelshavere er dog ifølge vedtægternes § 10 forpligtede til selv at afholde udgiften til udbedring af ovennævnte.

VARME

Ejendommen er forsynet med fjernvarme.

VENTELISTER

VINDUER OG UDLUFTNING

For at undgå fugt i lejlighederne er det meget vigtigt, at der dagligt udluftes. Fugtig luft kan være årsag til fugtskader og sundhedsskadelige påvirkninger.

Generelt anbefales det, at der bør udluftes tre gange i døgnet af 10 minutters varighed. Husk at lukke radiatorerne imens.

I regn, sne, frost og stormvejr skal alle vinduer på trapper og loftrum holdes lukkede.